Om oss

Skaftö Ridklubb är en ideell förening med cirka 230 medlemmar. Klubben ligger belägen i den mycket vackra miljön på ön Skaftö i Lysekils kommun. 

Anläggningen har boxplatser för 24 ponnyer och hästar. Av dessa använder föreningen cirka 10 stycken till sina lektionshästar, resterande är privatinackorderade.

Vi har cirka 40 uppsittningar i veckan på våra lektioner, fördelade över tre dagar. Övervägande delen av de ridande är barn och ungdomar, från knattar på 4-6 år till ungdomar på 19 år men vi erbjuder även vuxengrupper vid förfrågan och möjlighet.

All uppsutten undervisning sker i någon av våra två utebanor eller ute på våra vackra ridvägar.

Att kunna bygga ett ridhus på anläggningen står högt upp på önskelistan och vår aktiva projektgrupp för ridhus arbetar med att ta fram olika förslag för hur det ska kunna finansieras och bli verklighet.

På sommaren bedriver vi ridläger, det blir 7-8 lägerveckor/sommar. Vi erbjuder även uppstallning med box och hage för sommarhäst. Se mer information under "Sommar". 

Vi har ett väl utvecklat fodervärdssystem. Där får våra elever får möjlighet att vara fodervärdar på en ponny ett visst antal dagar i veckan. Se mer under "Ridskolan - Fodervärdssystem".

Vi försöker vara en attraktiv förening som anordnar träningar, träningstävlingar och riktiga tävlingar fler gånger per år. Se mer under "Tävling".

crossmenu