Fodervärdssystem

Drömmer du också om att testa på att ha egen häst? Är du lektionsryttare hos oss erbjuder vi våra lektionshästar på foder de dagar de inte går lektion. Som fodervärd till någon av våra hästar är du ansvarig för dess skötsel den dagen du har hand om ponnyn. Då ingår det bland annat att du mockar, lägger upp mat, borstar, tar hand om utrustningen och rider. Ridningen skall ske varierat, alltså både i paddock och i skogen. Hoppning och ridning över bommar är endast tillåten tillsammans med instruktör som är godkänd av ridklubben. Som fodervärd finns det även möjlighet att träna och tävla om detta passar ekipaget. 

Just nu erbjuder vi foderridning måndagar, lördagar och söndagar. Det kostar 150kr/dag som man har sin ponny och det går att ha både en eller flera dagar i veckan. 

Vårt fodervärdssystem utgör en möjlighet för ryttaren att utvecklas mer, både i sin ridning men också i det teoretiska och hur vi tar hand om hästarna på bästa sätt. På ridklubben finns utbildade instruktörer och vi tar även in externa tränare som det ges möjlighet att träna för. 

För att kunna bli fodervärd så skickar du in en ansökan till skaftoridklubb@hotmail.com där du anger vilka hästar du önskar och vad du har för mål med att hyra häst från oss. Ange gärna två önskemål på häst. För oss är det väldigt viktigt att vi hittar en ponny som matchar ryttaren och vise versa och därför kan t ex provridning bli aktuellt. När allting känns rätt skrivs sedan kontrakt med respektive fodervärd. Uppsägningstiden är en (1) månad och gäller från nästa kalendermånad. Uppsägningen skall ske skriftligen till ovanstående mailadress. Är du under 18 år och är intresserad så går all kontakt via vårdnadshavare.

crossmenu